logomovil
0
0
Com em puc donar d´alta a xopity.com?

Per donar-te d’alta nomé has d’entrat a la secció SOC COMERÇ, tria el PLA al qual vols acollir-te i enviar-nos les vostres dades de contacte per tal de gestionar l’alta.

És difícil omplir la fitxa?

Tenim un gestor de continguts molt intuïtiu i senzill per omplir les dades de la botiga i la dels productes, al igual que gestionar les reserves i cancel·lacions dels usuaris que us volen comprar.

Com sé que reserven un producte del meu establiment?

Si un usuari reserva un producte us arribarà un correu a l’adreça mail que hagis donat d’alta. En el mail t’indicaran quin producte estan reservant i un codi identificador de l’usuari. També arriba una alerta al Panell de Gestió on us indica el dia de la reserva, el producte, codi i usuari.

Si la reserva és vàlida, hauràs de confirmar-li a l´usuari fent servir la nostra eina de reserves, en la que al acceptar la reserva, li estaràs enviant un mail confirmant que el seu producte ja el teniu preparat per passar a recollir.

Quan el passaran a buscar?

L’usuari te cinc dies laborables per recollir-lo.

Què passa si no el venen a buscar?

Si no el venen a buscar, podràs tornar a reactivar el producte al Planell de Gestió perquè el tinguis disponible a la teva botiga. Si l´usuari no ve i no avisa que no farà la recollida, li penalitzarà a l’hora de fer noves reserves.

Què passa si el producte que em reserven ja no el tinc en stock?

Hauràs de cancel·lar la reserva i explicar a l´usuari que actualment aquell producte ja no està en stock. Es important evitar arribar a aquesta situació. Si no el tenim no hauria d´estar visible. En qualsevol cas, si podem obtenir aquell producte en en 24/48 hores ens podem esperar i confirmar al client la reserva un cop el tenim a l´establiment.

Puc enviar les comandes?

Pots enviar les comandes si l’usuari es posa en contacte amb tu, sigui trucant a la botiga o per watsapp, i quedeu d’acord en com fer l’enviament i el pagament. Xopity.com no gestiona cap enviament ni pagament a traves de la nostra web.

Com cobraré?

En el moment en que l’usuari vingui a buscar el producte al vostre establiment, podreu cobrar amb el sistema de cobrament propi de la botiga.

Tindré el contacte del client?

Mai rebràs el contacte per part de xopity.com del nostre usuari. Ell si es podrà posar en contacte amb tu fent servir les teves dades de contacte. De l’usuari només tindràs un nickname i un codi per identificar el producte que ha reservat.

Els clients ens poden fer preguntes dels productes?

Si, les poden fer mitjançant les dades de contacte que deixis a l’hora d’omplir la fitxa de la botiga. Com per exemple Whatsapp, el link a la teva pàgina web o el teléfon.

Quants productes puc posar a la meva botiga digital?

Segons el PLA, pots posar 25 productes pel PLA BRONZE, 50 productes pel PLA PLATA i 100 productes pel PLA OR.

Què són les categories?

Les categories ens serveixen per organitzar els productes que tenim segons a qui o on van destinades, per exemple, una botiga de moda tindria les següents categories: DONA – HOME – NEN – NENA

Què són les etiquetes?

Les etiquetes ens serveixen per identificar aquelles marques amb les quals treballem o productes que potser no tenim en el nostre catàleg en aquell moment.

Com funcionen els filtres?

El filtres de “ciutat”, ens fa buscades especifiques segons la ciutat que hem triat.

El filtre “cercar per”, ens serveix per buscar segons:

• El producte en concret (samarreta, pijama, motxilla, bolso...)

• Nom del comerç. Si coneixem la botiga, podem accedir directament al seu catàleg.

• Etiquetes i categories. Poden trobar més informació general de la botiga com marques amb les que treballeu i / o les categories que hagis donat d’alta. Si posem per exemple la paraula NEN, el buscador ens trobarà tot aquells productes relacionats que tinguin l´etiqueta o categoria NEN.

Quant temps haig de tenir el producte reservat?

Has de tenir-lo reservat 5 dies laborables, a no ser que l’usuari es posi en contacte amb vosaltres i acordeu un altre dia d’entrega.

Quant em costarà?

EL PLA BRONZE, és gratis per sempre.

El PLA PLATA i OR estan al 50% fins a finals d´any si els contractes abans del 30 de setembre. Actualment no estan habilitat.

Un cop passades les promocions, el preu de cada PLA serà el següent:

PLATA: 15€ / mes, amb un pagament únic de 180€ (cal afegir l’iva). Si es fa en un

OR: 30€ / mes, amb pagament semstrals de 180€ cada pagament (cal afegir l’iva). Si es fa en un únic pagament el preu seria de 330€ (cal afegir l’iva).

Que inclou cada pla?

Cada PLA té unes característiques sempre superiors al pla anterior:

PLA BRONZE: GRATIS
> Publicació de 25 productes.
> Creació de diferents categories de productes.
> Fitxa personalitzada de l’establiment amb xat de Whatsapp.
> Incorporació de marques amb les quals treballes.
> Motor de reserves.

PLA PLATA DE 15€ / mes (+IVA)
> Publicació de 50 productes.
> Creació de diferents categories de productes.
> Fitxa personalitzada de l’establiment amb xat de Whatsapp.
> Incorporació de marques amb les quals treballes.
> Motor de reserves.
> Inserció de colors, talles o pes.
> Enviament d’una Newsletter setmanal amb fins a 3 productes.
> Pagament en una única quota anual.

PLA OR DE 30€ / mes (+iva)
> Publicació de 100 productes.
> Creació de diferents categories de productes.
> Fitxa personalitzada de l’establiment amb xat de Whatsapp.
> Incorporació de marques amb les quals treballes.
> Motor de reserves.
> Inserció de colors, talles o pes.
> Enviament d’una Newsletter setmanal amb fins a 10 productes.
> Gestió d’enviaments.
> Pagament semestral o únic i aconsegueix Agost gratis.

Els preus no inclouen iva.

La renovació és anual, el dia 1 de gener. Si contractes un pla una vegada iniciat l’any només pagaràs el mes en curs i els mesos restants fins al final de l’any.

 

Com es fa el pagament?

Un cop saps a quin pla et vols acollir, hauràs de realitzar una transferència a xopity.com. (Genèric Disseny SL) per l’import establert segons el PLA. Xopity.com t’enviarà les dades bancaries per fer la transferència. Un cop validat, us enviarem unes dades d’accés al vostre gestor de continguts, les quals podreu canviar un cop entreu. Pels pagaments semestrals i trimestral, el primer pagament és sempre abans d’enviar les dades d’accés. La resta de pagaments seran segons el PLA triat.

La renovació és anual, i xopity.com us enviarà un mail per confirmar si voleu renovar la subscripció un mes abans de que caduqui.

Com dono de baixa el meu negoci?

Esperem que aquesta situació no es doni mai, però pots donar de baixa el teu comerç en qualsevol moment. Les dades de la botiga quedaran guardades fins a 3 mesos, perquè si tornes amb nosaltres, no t´hagis de tornar a donar d’alta i omplir-ho tot de nou.

Em retornen els diners si em dono de baixa?

Segons el PLA triat:

Amb el PLA Bronze, no pagues res.

Amb el Pla Plata, un cop pagat ja no es poden retornar els diners.

Amb el Pla Or, si pagues en un sol cop, no retornem els diners. Si ho pagues fraccionat, el semestre en curs queda cobrat, però el següent ja no es renovaria.

Si m’he donat de baixa, puc tornar a registrar-me?

Si que pots tornar a registrar-te, i si ho fas abans dels 3 mesos des de que et vas donar de baixa, podràs recuperar el teu perfil amb totes les seves dades, ja que guardem la informació de la botiga durant 3 mesos. Per donarse de vaixa remploiu el formulari de contacte amb el motiu de la vaixa.